Ivan Penkov

Ivan Penkov is afkomstig uit Bulgarije en woont al diverse jaren in Nederland. Hij begon met zijn pianostudie op 6-jarige leeftijd bij Antoaneta Vodenicharova, pianodocente aan de National School of Arts in Pleven. Op zijn elfde stond hij voor het eerst op het podium met het Pleven Symfonie Orkest en speelde een pianoconcert van Haydn. Met dit orkest gaf hij vele concerten, o.a. Le Carnaval des Animaux van Saint Saens, Grieg en het 2e pianoconcert van Liszt. In 1998 en 2003 maakte Penkov opnames voor de Bulgaarse Nationale Radio.
Samen met de Bulgaarse docent Filip Pavlov maakte hij een concerttour in Duitsland toen hij 13 was. Hij volgde masterclasses bij Vladimir Tropp, Boris Bloch, Elena Richter, Pascal Devoyon, Charles Rosen, Igor Roma en Rian de Waal.
Ook won hij meerdere prijzen:
  • Eerste prijs en gouden medaille tijdens de “International Competition” in Stara Zagora (Bulgarije),
  • Tweede prijs en een speciale prijs van de Bulgarian Union of the Composers tijdens the VII International Competition “Albert Roussel” in Sofia (Bulgarije)
  • Eerste prijs tijdens de Internationale Competitie voor Russische muziek 2006
  • Eerste prijs tijdens de First International Competition voor Bulgarian and Japanese Music- Sofia

Hij kreeg tweemaal een onderscheiding van het Bulgaarse Ministerie voor Cultuur.

In 2008 kreeg hij tijdens het Peter de Grote Festival de Klaas Dijkstra Award uitgereikt, die hem in staat stelde de 4-jarige opleiding aan het Prins Claus Conservatorium te vervolgen.
In 2011 was Penkov een van de finalisten van het Liszt International Piano Competition in Utrecht.
Penkov speelt op een Bosendorfer vleugel, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Muziek:
«« terug
« terug naar overzicht projecten MUZIEK