Hope Again Development Foundation (HADEFO), Oeganda - vervolg

In 2018 is een nieuw project gestart door de Stichting HADEFO in nauwe samenwerking met de partnerinstelling in Oeganda. SKDF heeft vanaf 2008 de hele ontwikkeling en realisatie van dit project in het district Soroti gevolgd. De 'Kony-beweging' had in dat gebied vreselijk huisgehouden. Veel van de industriŽle-, agrarische- en economische infrastructuur was vernietigd.

Sinds 2011 staat er in Soroti een goed functionerende basisschool, die ook zichzelf inmiddels kan bedruipen. Daarnaast is gestart met het volwassenonderwijs in 2 noordelijke districten. Er zijn inmiddels ruim 700 deelnemers, vooral vrouwen tussen de 25 en 65 jaar, die nu kunnen lezen, schrijven en rekenen. In 2017 is HADEFO gestart met de 'Start Your Business Training' voor deelnemers, om hen meer handvatten te geven voor het opzetten en runnen van eigen handeltjes. Zie verder de website van Hadefo.

MICRO-FINANCIERING

In 2019 gaat HADEFO samen met de Oegandese partners een micro-krediet organisatie opzetten. Een Nederlandse vrijwilliger/financieel expert/Oeganda-kenner, die net met pensioen is, gaat HADEFO helpen met de opzet van zogezegd 'de boerenleenbank' in Soroti. Ter afscheid vanwege zijn pensionering heeft hij ook zijn collega's gevraagd om een kadotip voor dit project. De opbrengst is het bedrag van 1.093,50 euro. Het bestuur SKDF heeft toen besloten aan deze sympathieke actie bij te dragen door het binnengekomen bedrag te gaan verdubbelen. HADEFO krijgt voor dit project het bedrag 2.187,00 euro uitgekeerd.« terug naar overzicht projecten 3E WERELD