KLAAS DIJKSTRA TECHNIEK PRIJS 2019

Op dinsdag 29 januari 2019 werd het praktijkexamen MBO-4 Engineering van het Alfa-College te Groningen afgesloten met ook het afsluiten van de wedstrijd om de Klaas Dijkstra Techniek Prijs 2019.

14 teams zijn voor het winnen van de prijs de strijd aangegaan. De teams bestonden uit leerlingen van drie vakopleidingen, zoals Elektrotechniek, Mechatronica, en werktuigbouwkunde. Alle teams werkten aan het in elkaar zetten van een golfballensorteermachine. Dat betekende ook dat er goed samengewerkt moest worden om alle onderdelen goed te kunnen laten aansluiten. 's Middags vond de jurering plaats met vertegenwoordigingen uit het bedrijfsleven, SKDF en uit het Alfa-college.

De prijs is 1500 euro en werd gewonnen door een 3-koppig team. Zij delen de prijs. De winnaars zijn: Jochem van den Belt, Peter Fennema en FRank Kroese.
KLAAS DIJKSTRA ACADEMIEPRIJS 2018

Op dinsdag 30 januari 2018 werd het praktijkexamen MBO-4 Engineering van het Alfa-college te Groningen afgesloten met als feestelijke toevoeging ook het afsluiten van de wedstrijd om de Klaas Dijkstra Techniek Prijs 2018. 10 teams, samengesteld uit de opleidingen Werktuigbouw, Mechatronica en Electrotechniek deden mee aan de wedstrijd. Samenwerking en goed overleg met de andere teams vormden ook een belangrijk onderdeel.

De studenten van het winnende team zijn:Mariske Zwart, Hylke Hempenius, Ruben Doornbos en Thijs Luijtink.

De jury bestond dit jaar met vertegenwoordigers van Stevast Techniek Beilen, Johnson & Johnson, BD Kiestra Drachten en van de SKDF onder voorzitterschap van de hoofdvakdocent Enigneering van het Alfa-college.

De prijs is het bedrag van 1.500 euro voor het hele team.
« terug naar overzicht projecten TECHNIEK