Filmproject 'Sloot' van Koos Buist

KOOS BUIST is een naam om te onthouden. Koos is een duizendpoot met een grote liefde en creativiteit voor natuur, techniek en kunst. Dat gecombineerd, heeft hem in 2010 als 3e jaars student Minerva een prijs opgeleverd voor het origineelst gemaakte kunstontwerp. Zie bij oorkonde 2010. In 2011 is Koos afgestudeerd. Hij heeft inmiddels verschillende regionale en landelijke projecten op zijn naam staan.

Een van zijn grote projecten is de vervaardiging van een 40 minuten durende kunstfilm. Het poŽtische filmepos ontsluiert in onderwaterbeelden de opkomst, gloriedagen en neergang van een relatief onbekende slootwereld en zijn bewoners. De sloten in en rondom de stad Groningen heeft hij met zijn onderwatercamera verkend. Op 6 december 2015 is deze bijzondere hydrobiologische kunstfilm voor het eerst getoond door het Groninger Forum en Groningen Videolandschap in de bioscoop Forum Image Groningen. De zaal was uitverkocht.

Koos is bij het maken materieel en financieel gesteund door het Waterschap Noorderzijlvest, de Kunstraad Groningen en de Stichting Klaas Dijkstra Fonds. SKDF heeft het maken van de film gesteund met 2.500 euro. Daarnaast heeft Emil van Steenwijk prachtige muziek bij de film gecomponeerd. Een ware lust voor oog en oor.

Op 13 november 2016 heeft Koos de Noorderkroon Award gewonnen tijdens de 37ste editie van het Noorderlijk Filmfestival in Leeuwarden.« terug naar overzicht projecten KUNSTEN