KLAAS DIJKSTRA TECHNIEK INNOVATIEPRIJS

In samenwerking met het Alfa-college in Groningen is in 2016 voor het eerst een innovatieprijs ingesteld voor de MBO-opleiding Engineering:

- de Klaas Dijkstra Techniek Innovatieprijs 2016.

De prijs is een geldbedrag van 1.000 euro.

12 teams van de opleiding, ruim 75 3e jaars MBO-leerlingen, hebben meegedaan aan deze wedstrijd. Op woensdag 5 juli 2016 is de prijs uitgereikt aan een team, bestaande uit Matthijs Kruit, Kevin Medendorp en Johan Braaksma. Zij hebben gewonnen met hun project, genaamd: 'het duurzame energie project' .

Het project is voortgekomen uit een opdracht van Jeroen Prummel, die als ondernemer autarkische energiesystemen ontwerpt en maakt. De leerlingen kregen van hem de opdracht een 'suntracker' te ontwerpen. De toepassing wordt als experiment geplaatst op het plein van het Alfa-college.
KLAAS DIJKSTRA TECHNIEK INNOVATIEPRIJS 2017

8 teams hebben dit jaar meegedaan aan de wedstrijd voor de Klaas Dijkstra Techniek Innovatieprijs 2017. Het gaat hier om 3-jaar's MBO leerlingen, niveau 4. Van de 8 teams bleven er 3 over. Zij presenteerden hun ontwerp op 3 juli 2017 voor een vakjury bij het Technisch Innovatie Centrum (TIC) van het Alfa-college Groningen. Het team met het project Arduino Delivery System (transportkar) won de prijs. De winnaars zijn Lars de Jong, Rens Zevenberg, Bart Kuipers en Sybrand van Rees.

De vakjury bestaat uit:

  • J. Hoeksema (Directeur Noordelijk Lokaal Duurzaam, Groningen)
  • M. van Rooij (medewerker duurzame energie, Rijksuniversiteit Groningen)
  • G.J. de Roo (team co÷rdinator Engineering, Alfa-college)
  • A. Doornbos (docent electrotechniek/co÷rdinator Mechatronica)
  • H. Elenius (docent Engineering, Alfa-college)
  • onder voorzitterschap van A. Mertens (programma manager Techniek, TIC Alfa-college)
KLAAS DIJKSTRA ZORGINNOVATIE PRIJS 2019

Het Alfa-college Groningen heeft dit jaar gebruik kunnen maken van de locatie 'Health Hub' te Roden. 26 teams van studenten ZORG en ENGINEERING hebben daar hard gewerkt aan innovatieve oplossingen op het gebied van de gezondheidszorg en welzijn. Wat is de vraag uit de zorg en hoe kan de techniek creatief een oplossing aandragen. De Health Hub is dan ook een interessante plek voor een kruisbestuiving tussen zorg en techniek met een meekijkend oog uit het Noordelijke bedrijfsleven.

Dit jaar heeft het Alfa-college Groningen er voor gekozen de prijs te verdelen over drie winnende teams: de eerste prijs is 500 euro, de tweede prijs 300 euro en de derde prijs is 200 euro. Daarnaast hebben twee leerlingen alleen hun project op een uitstekende wijze gepresenteerd, waarvoor SKDF ter plekke heeft ingestemd met de toekenning van een Klaas Dijkstra Zorginnovatieprijs Met Lef (50 euro pp).

De prijsuitreiking vond plaats op maandag 24 juni 2019 op de locatie van de Health Hub te Roden.

De eerste prijs is gewonnen door Harrick Woldijk, Tom Steenbergen en Danique Drost.

De tweede prijs is gewonnen door Mandy Stoppels, Joep Kamstra, Martijn Bakker, Vera Heidekamp en Dennis Bruggen.

De derde prijs is gewonnen door Gert Jan Gort, Max Franx, Remco de Jong en Romy Otten.

De jury bestond dit jaar uit: E. Wiltens (business developer van Health Hub), J. Martens (docent Zorg Alfa-college), S. Snijdelaar (voorzitter SKDF) onder voorzitterschap van G. de Roo (team coordinator Engineering Alfa-college)Klaas Dijkstra Zorginnovatieprijs 2019

De winnaars van de eerste prijs hebben een ontwerp gemaakt van een aan- en omkleedblok met een trap en glijbaan voor gebruik in de kinderopvang. Het idee is ontstaan door gesprekken met verzorgers, ouders en de kinderen.« terug naar overzicht projecten TECHNIEK