KLAAS DIJKSTRA TECHNIEK INNOVATIEPRIJS

In samenwerking met het Alfa-college in Groningen is in 2016 voor het eerst een innovatieprijs ingesteld voor de MBO-opleiding Engineering:

- de Klaas Dijkstra Techniek Innovatieprijs 2016.

De prijs is een geldbedrag van 1.000 euro.

12 teams van de opleiding, ruim 75 3e jaars MBO-leerlingen, hebben meegedaan aan deze wedstrijd. Op woensdag 5 juli 2016 is de prijs uitgereikt aan een team, bestaande uit Matthijs Kruit, Kevin Medendorp en Johan Braaksma. Zij hebben gewonnen met hun project, genaamd: 'het duurzame energie project' .

Het project is voortgekomen uit een opdracht van Jeroen Prummel, die als ondernemer autarkische energiesystemen ontwerpt en maakt. De leerlingen kregen van hem de opdracht een 'suntracker' te ontwerpen. De toepassing wordt als experiment geplaatst op het plein van het Alfa-college.
KLAAS DIJKSTRA TECHNIEK INNOVATIEPRIJS 2017

8 teams hebben dit jaar meegedaan aan de wedstrijd voor de Klaas Dijkstra Techniek Innovatieprijs 2017. Het gaat hier om 3-jaar's MBO leerlingen, niveau 4. Van de 8 teams bleven er 3 over. Zij presenteerden hun ontwerp op 3 juli 2017 voor een vakjury bij het Technisch Innovatie Centrum (TIC) van het Alfa-college Groningen. Het team met het project Arduino Delivery System (transportkar) won de prijs. De winnaars zijn Lars de Jong, Rens Zevenberg, Bart Kuipers en Sybrand van Rees.

De vakjury bestaat uit:

  • J. Hoeksema (Directeur Noordelijk Lokaal Duurzaam, Groningen)
  • M. van Rooij (medewerker duurzame energie, Rijksuniversiteit Groningen)
  • G.J. de Roo (team co÷rdinator Engineering, Alfa-college)
  • A. Doornbos (docent electrotechniek/co÷rdinator Mechatronica)
  • H. Elenius (docent Engineering, Alfa-college)
  • onder voorzitterschap van A. Mertens (programma manager Techniek, TIC Alfa-college)
« terug naar overzicht projecten TECHNIEK