Il Sole in Cantina Music Award

De Stichting Jazz in Groningen (SJIG) bestaat in 2016 40 jaar. In dit jubileumjaar vinden vele activiteiten plaats. Samen met Atelier Il Sole in Cantina is gewerkt aan de instelling van een jaarlijkse prijs, getiteld 'Il Sole in Catina Music Award'. Beide organisaties bieden aan vele jonge musici een podium zich te presenteren. Dit vindt wekelijks plaats in een kelder aan de Haddingestraat in Groningen. Ook nationale en internationale studenten van het Prins Claus Conservatorium Groningen krijgen daar gelegenheid zich te profileren. SKDF heeft dan ook een subsidieaanvraag gehonoreerd om de instelling van de prijs mogelijk te maken.

Om in aanmerking te komen voor de prijs heeft er een wedstrijd plaats gevonden met een voorronde in oktober. Uit die voorronde werden 5 bands geselecteerd en genomineerd voor deelname aan de finale op 24 november 2016 in het Der AA-Theater in Groningen. De acts zijn beoordeeld door een vakjury bestaande uit Jazzmusici als Ben van Gelder, Reinier Baas en Mete Erker.

De 5 genomineerden waren: Trio Vivienne Chuliau, Band EVA met zang Hiske Oosterwijk, solobassist Johannes Fend, Trio Roosmarijn en de band Black Elephant Quintet.

De prijswinnaar is het Trio Roosmarijn.« terug naar overzicht projecten MUZIEK