ROC Friese Poort College Drachten

In het schooljaar 2015-2016 start SKDF een samenwerking met de ROC Friese Poort te Drachten. De samenwerking richt zich op de opleiding Fijnmechanische Techniek en op het niveau MBO-2.

SKDF steunt de opleiding met de instelling van een jaarlijkse prijs, de Klaas Dijkstra Fijnmechanica Prijs. De prijs is een geldbedrag van 500,- euro, rechtstreeks uit te keren aan de prijswinnaar. Mocht de prijswinnaar na het behalen van zijn diploma MBO-2 besluiten binnen twee jaar nog een aanvullende vakopleiding te willen volgen, dan is het fonds bereid eenmalig bij te dragen aan deze opleidingskosten tot maximaal 250,- euro.KLAAS DIJKSTRA FIJNMECHANICA PRIJS 2016

Dirk Visser won de Klaas Dijkstra Fijnmechanica prijs 2016. Dirk heeft vaktechnisch het best beoordeelde examenwerkstuk van de 2-jarige MBO-opleiding Precisietechniek gemaakt. De prijs is het geldbedrag van 500 euro.

Aan de vakjury hebben deelgenomen: Jouke de Vries (co÷rdinerend docent ROC Friese Poort Centrum Fijnmechanica), Tjerk Kasimier en Douwe Hoekstra (leerlingbegeleiders bij Philips) en Alex Veenstra (controleur bij FTD). De prijsuitreiking vond onder grote belangstelling plaats op 27 juni 2016 in de kantine van de Friese Poort College te Drachten.
KLAAS DIJKSTRA FIJNMECHANICA PRIJS 2017

15 MBO-2 leerlingen Fijnmechanische Techniek hebben dit jaar meegedaan aan de wedstrijd om een kans te maken op de Klaas Dijkstra Fijnmechanica Prijs 2017. Een vakjury heeft de werkstukken beoordeeld. De prijs is gewonnen door Sjors Verweij. Zijn werkstuk kreeg een 8. Ook in 2016 heeft Sjors meegedaan aan het Nederlandse Kampioenschap van Vakkanjers Fijnmechanische Techniek en is tweede geworden. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Sjors al lang werk heeft gevonden naast zijn studie.

De vakjury heeft dit jaar bestaan uit:

  • W.M. van Sietsema (leerling begeleider opspuittechniek)
  • D. Hoekstra (leerling begeleider bij Philips)
  • A. Veenstra (controleur bij Fijnmechanische Techniek Drachten)
  • F. van Veen en W. Wester (instructeurs Frise Poort Centrum Drachten
  • onder voorzitterschap van J. de Vries (co÷rdinator docent Friese Poort Centrum Drachten)

De prijsuitreiking vond op 3 juli 2017 plaats in de kantine van het Friese Poort Centrum te Drachten.KLAAS DIJKSTRA FIJNMECHANICA PRIJS 2018

Maandag 9 juli 2018 zijn de diploma's uitgereikt aan de MBO-2 leerlingen fijnmechanica. De Klaas Dijkstra Fijnmechanica Prijs 2018 is gewonnen door Baris Yildiz.

De jury heeft dit jaar bestaan uit:

  • Paul Roos (leerling begeleider bij Norma)
  • Fokkejan van Veen (instructeur FMT FPC Drachten)
  • onder voorzitterschap van J. de Vries (co÷rdinator docent Friese Poort Centrum Drachten)« terug naar overzicht projecten TECHNIEK