Special Kids Pakistan

Special Kids Pakistan is een stichting, die sinds 2006 actief betrokken is bij een aantal organisaties in Pakistan voor kinderen met fysieke beperkingen. De actie, die nu weer in 2015 is gestart, heet `Kom in Beweging`. Tjitske Zuidema en Karin Murk zijn de drijvende krachten achter deze stichting. Zij werken met vaste lokale contactpersonen, zoals o.a. met Parvez Nazir van Gosha-e-Affiat.

SKDF steunt de actie, die omvat het verzamelen en inkopen van kinderhulpmiddelen, zoals kinderrolstoelen, aangepaste stoelen, loophulpmiddelen, driewielfietsen en groot rollend speelgoed. Deels zijn het door particulieren geschonken gebruikte voorzieningen en deels worden bepaalde hulpmiddelen, zoals kinderrolstoelen, nieuw aangeschaft. In oktober 2015 wordt alles verscheept naar Karachi. SKDF steunt de actie met het subsidiebedrag van 2.500 euro.

Het onderhoud van de rollende hulpmiddelen kan lokaal worden uitgevoerd. De stichting is ook bezig na te gaan of bepaalde hulpmiddelen lokaal in produktie kunnen worden genomen. Dit laatste past qua ontwikkeling in de techniek helemaal binnen de doelstelling van SKDF.


« terug naar overzicht projecten 3E WERELD