Erfgoed LOHMAN orgel

Het Lohman orgel in de middeleeuwse kerk van Zuidwolde in de provincie Groningen is in 2010 gerestaureerd door Jan Veldkamp van Mense Ruiter Orgelmakers. Het orgel is een prachtig  erfgoed. De kosten van de restauratie zijn hoog. Een deel van de kosten wordt gefinancierd door de Stichting Oude Groninger Kerken en een deel door de dorpsgemeenschap Zuidwolde.
De Stichting Klaas Dijkstra Fonds is gevestigd in Noordwolde en heeft als nabuur van Zuidwolde deelgenomen aan de bestrijding van de kosten. Er is een CD-opname van het orgel gemaakt, bespeeld door drie afgestudeerde jonge organisten van het Prins Claus Conservatorium. Theo Jellema, hoofdvakdocent Orgel van het PCC, heeft de artistieke leiding gehad.


De projectleiding had Peter Buur, SKDF.
De drie organisten zijn: Jochem Schuurman, Lukas Jan Schoonbeek en Hiroko Inoue.
Jaap Zijp heeft de orgelopname en het fotomateriaal verzorgd. Verder heeft Jaap een filmpje van het orgel gemaakt met muziek van de CD. Het staat hieronder en is ook te vinden op http//youtu.be/7HHOQMvSmkE.
De CD's zijn gereed en worden verkocht door de locale orgelcommissie van Zuidwolde (Gn). U kunt CD's bestellen via de mail: mailto@bendeligt.nl
De opbrengst komt ten goede van de restauratiekosten.« terug naar overzicht projecten MUZIEK