Hope Again Development Foundation (HADEFO)

HADEFO is een Oegandese stichting, ondersteund door een Nederlandse tak. De initiatiefneemster is Amy Dekker uit Zuidwolde (Groningen). Samen met Marijke van den Engel en Anna Kluis vormt Amy een actief bestuur.

Het doel van de stichting HADEFO is het ontwikkelen van tweede kans onderwijs in brede zin voor volwassenen en voor jongeren in twee plattelandsgebieden, onder andere Soroti. Het noordoosten van Oeganda is enorm belaagd geweest door de Kony-beweging.  Sinds jaren is dit gebied weer rustig. Wat vernield is geweest aan infrastructuur en de (agrarische) economie wordt weer langzaam hersteld.  Dit betekent dat er grote behoefte is aan onderwijs. Aan alles is behoefte.

HADEFO krijgt de steun van Impulsis. Deze organisatie wordt gedragen door ICCO, Edukans en Kerk in actie.
De Stichting Klaas Dijkstra Fonds heeft groot vertrouwen in de opzet en organisatie van dit project. Het project richt zich op kwalitatief goed onderwijs door de bouw van een basisschool en het opzetten van volwassenenonderwijs.
Beide zijn inmiddels gerealiseerd. De basisschool is begin 2011 van start gegaan en sinds oktober 2010 draaien er zeven groepen voor volwassenen.
SKDF heeft het project gesteund met 9.293 euro.


Meer informatie is te vinden op de website:


« terug naar overzicht projecten 3E WERELD