Overal Open Ateliers aan de westkant van Groningen

Op 23 en 24 mei 2010 vond de Atelierroute Groningen West plaats, waaraan ook oud-studenten van de Academie Minerva hebben meegedaan. Dit was voor het fonds de aanleiding de expositie van de 10 deelnemende kunstenaars financieel te steunen.
De deelnemers waren: Bert Boomsma, Auke de Jager, Bien Velds, Joke Langendorff, Pink Smeenge, Gert Bakker, Alex den Braver, Anne Wine, Marjan Schaap, William van de Velde, Herman Nijkamp, Gerard Buisman, Jacoliene Nieboer, Silvia Benniks en Drewes de Wit.


The fruit of visiual pollution - Street Art

Het Museum GR-ID (= Grafische IdeeŽn), een nieuwe naam voor het Grafisch Museum Groningen, biedt David Sciarone een museaal podium aan om zijn Street Art te presenteren. De tentoonstelling is te bezichtigen van 17 november 2013 t/m 16 februari 2014. David's fascinatie voor letters en tekst in typografische installaties, videokunst en op straatkunst geÔnspireerde ontwerpen zijn daar te bewonderen.
Het GR-ID biedt met zijn machines en grafische materialen een uitstekende gelegenheid voor David's kunstige experimenten.

Daaromheen gaat het museum workshops organiseren voor scholieren en jongeren, o.a. voor het voortgezet onderwijs in Groningen.
Het verspreiden van technische kennis en vakmanschap onder jongeren past in de doelstelling van SKDF. Het fonds steunt deze activiteit met het subsidiebedrag van 2.000 euro.


« terug naar overzicht projecten KUNSTEN