Schoolproject in Bolivia

In 2004 is een project ondersteund in het dorp Bella Victoria in de provincie Santa Cruz. Op een tweetal leslokalen van de plaatselijke school is een nieuw dak gelegd. Enkele lokalen zijn voorzien van nieuwe schoolbankjes, gemaakt door de locale timmerman.

In een eerder project in 2003 zijn de kinderen van het nabij gelegen dorp Samaipata oogheelkundig behandeld en voorzien van corrigerende brillen. De totale steun voor beide projecten bedroeg ongeveer 4.000,00 euro.

In beide projecten zijn de rol en de eindverantwoordelijkheid van de plaatselijke contactpersoon (tevens projectleider) voor het fonds van groot belang geweest.


Schoolproject in TOGO

In het dorp Atakpame in Togo wordt de basisschool, Ecole Primaire Publique Migros-May, door een Nederlandse contactpersoon ondersteund. Het is een doodarm dorp, waar de bevolking nauwelijks het schoolgeld bij elkaar kan krijgen. De kinderen zaten op gammele bankjes met z'n vieren tegen elkaar aangeperst en deelden 1 schoolboekje. Via deze contactpersoon heeft het fonds medewerking verleend aan haar project. De locale timmerman heeft goede schoolbanken gemaakt, zodat de leerlingen het onderwijs behoorlijk kunnen volgen.


« terug naar overzicht projecten 3E WERELD